Povrat i reklamacija robe

U slučaju reklamacije/povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu reklamaciju bilo putem elektronske pošte, telefonom ili faxom. U reklamaciji je nužno navesti broj narudžbe , šifru i naziv robe za koju se radi reklamacija/povrat.

Zamijeniti se mogu isključivo novi, nekorišteni, neoštećeni i neoprani artikli u originalnoj ambalaži i to unutar 15 dana od dana preuzimanja robe, uz prilaganje računa kojim su artikli kupljeni. Navedena artikli se mogu zamijeniti za druge ili se radi povrat uplaćenog novca (iznos vrijednosti narudžbe, ne i dostave). Novac će biti isplaćen nakon primanja artikla i utvrđivanja sukladnosti sa ovim odredbama. Troškove dostave snosi kupac. Reklamacijom nisu obuhvaćeni nedostaci uzrokovani pogrešnim načinom korištenja, tj. suprotno uputama za održavanje.

U slučaju spora:

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.